NBS: UV lampa za insekte nije luksuz već potreba!

Narodna banka Srbije saopštila je da se „kontinuiranim napadima pojedinih medija na Narodnu banku Srbije dovode u pitanje elementarne potrebe koje imaju i druge državne institucije i preduzeća“, a u vezi sa određenim javnim nabavkama koje su izazvale pažnju građana.

NBS

„Narodna banka Srbije se vodeći računa o ukupnim troškovima, prilikom nabavke opreme za svoje restorane kakve imaju i brojne druge državne institucije, odlučila za opremu čija eksploatacija i servisiranje u celini najmanje koštaju. Ne radi se ni o kakvoj luksuznoj opremi, nego o opremi koja ima visoku pouzdanost, bezbednost i ispunjava uobičajene standarde“, napomeninje u saopštenju NBS i dodaje da su „pojedine partije nabavke obustavljene zbog nedostavljanja dokaza ponuđača o ispunjavanju osnovnog higijenskog minimuma, tj. standarda koji se uobičajeno zahtevaju, kao i zbog previsokih cena koje su ponuđači dali – većih od tržišnih“.

NBS ističe da oprema koja se nabavlja „ne predstavlja nikakav luksuz“, kao i da u Srbiji takve mašine poseduju i druge ustanove, institucije i preduzeća.

Posebnu pažnju izazvala je takozvana UV lampa za insekte. U saopštenju NBS navedeno je da lampa ne predstavlja luksuz, već da je deo osnovnih zakonskih propisa.

„Svakom građaninu je jasno da se radi o demagogiji i da je to pokušaj skretanja pažnje javnosti sa pozitivnih rezultata koje je Narodna banka Srbije postigla“, zaključuje se u saopštenju Narodne banke Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com