Neophodan dijalog svih strana u vezi sa objavljivanjem ugovora o Železari

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je potpredsednik Vlade i ministar Kori Udovički, u više navrata, navela da je neophodan dijalog svih strana radi pronalaženja balansa između prava građana na informaciju i njihovog interesa da se uz sigurnost i predvidivost postupanja uprave obezbedi rast investicija, a samim tim i radnih mesta.

Udovički

U saopštenju, izdatom povodom pojedinih medijskih napisa kojima se sugeriše da postoji konflikt između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva privrede u vezi sa objavljivanjem ugovora o Železari Smederevo, navodi se da nema ustanovljene prakse za rešavanje ovakvih pitanja.

Ministarstvo privrede se oslonilo na Zaključak Komisije za zaštitu konkurencije i prekršilo procedure propisane Zakonom o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo privrede u vrlo kolegijalnom odnosu rade na traženju ovih rešenja, a očekuje se u tome i tesna saradnja sa Poverenikom za informacije od javnog značaja i Zaštitnikom građana, kao i pomoć evropskih stručnjaka.

Udovički je i ranije navela da je ministar privrede Željko Sertić postupio po svojoj savesti i time iz svoje nadležnosti uradio ono što je smatrao da je najbolje, u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije, ističe se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com