Nikolić dolazi u Vladu na predstavljanje budžeta?

Vlada Srbije na današnjoj sednici, koja počinje u 13 časova, trebalo bi da usvoji Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu, saznaje portal Ekonomske Vesti.

Kako nam je rekao izvor iz Ministarstva finansija ovaj dokument je i razlog dolaska predsednika Srbije Tomislava Nikolića na današnju sednicu.

Milivoje Mihajlović, direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima, nije mogao da nam kaže šta će biti na dnevnom redu sednice, kao ni koji je razlog dolaska predsednika Srbije.

„Ja ne znam“, bio je kratak Mihajlović.

Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić najavio je da će predlog budžeta za 2015. godinu biti u Skupštini Srbije do 10. decembra, ali se to nije dogodilo. I da jeste, Vlada Srbije, odnosno Ministarstvo finansija, već 1. novembra je prekršila Zakon o budžetskom sistemu u kojem se navodi da do tog datuma mora da usvoji predlog zakona o budžetu Republike Srbije i da ga dostavi parlamentu. Skoro sigurno će biti prekršen i sledeća odredba Budžetskog kalendara koja propisuje da budžet mora biti podržan u parlamentu do 15. decembra.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com