Nikolić: Kanal Morava-Vardar sprečava poplave

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom kineske kompanije „Bonn Project“ i predstavnicima Instituta za planiranje i dizajn iz Kine „China Design Group“.

Nikolić

Kineski partneri izrazili su veliko interesovanje za projekte u izgradnji infrastrukture u Srbiji, a posebno za izgradnju plovnog kanala Morava-Vardar. Oni su iskazali veliko zadovoljstvo potpuno otvorenim pristupom naše zemlje ka realizaciji zajedničkih projekata sa kineskim kompanijama.

Predsednik Srbije je istakao da projekat Morava – Vardar nije samo običan infrastrukturni projekat, već je projekat koji će obezbediti život za mnoge generacije. Osvrćući se na trenutno stanje u vezi sa opasnošću od poplava, predsednik Nikolić je naveo da bi ovakav projekat umnogome pomogao i u podizanju stepena zaštite naše zemlje od takvih elementarnih nepogoda.

Kineska delegacija saopštila je da je njihova kompanija za ostvarenje ovog projekta dobila podršku od finansijskih i državnih institucija u njihovoj zemlji i da je već obavljen razgovor i sa makedonskim partnerima o njegovoj realizaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com