Norvežani ulažite u Srbiju

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u zvaničnoj poseti Kraljevini Norveškoj, gde učestvuje na „Oslo forumu“, kao i Poslovnom forumu za norveške privrednike.‎

vučić

Vučić je prisutne privrednike informisao o ekonomskim i zakonskim reformama koje spr‎ovodi Vlada Srbije, saradnji sa zemljama u regionu i poslovnom ambijentu u našoj zemlji.

On je naglasio da je stabilnost regiona uslov za ekonomski napredak, i poručio da Srbija čini sve kako bi pomogla da ta stabilnost bude očuvana.

Obezbedili smo bolji poslovni ambijent i postali smo u poslovnom smislu pouzdan partner. Nadam se da ćete doći i investirati u našoj zemlji. Očekujem veći broj investitora iz Norveške. Kompanija „Telenor“ je odličan primer, ali moramo raditi na tome da ih bude još, naveo je premijer.

Prema njegovoj oceni, bilateralna saradnja je na visokom nivou, ali postoji prostor za jačanje trgovinske razmene.

Vučić je iskazao zahvalio predstavnicima Vlade i poslovne zajednice Kraljevine Norveške na pomoći koju su uputili Srbiji tokom poplava, kao i podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu.

Ministar finansija Dušan Vujović istakao je u obraćanju prisutnim privrednicima da Srbija čini sve kako bi postala privlačnija stranim investitorima.

On je naglasio da Srbija ide krupnim koracima napred, uz napomenu da nam treba još vremena kako bismo rešili probleme iz prošlosti, ali smo na dobrom putu.

Bivši ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji ‎i načelnik za jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova te zemlje Hakon Blankenborg pozdravio je poboljšanje poslovne klime u Srbiji, i istakao da je Srbija sigurno i dobro mesto za strana ulaganja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com