Novo produženje roka za dogovor o Železari Smederevo

Po ko zna koji put dobilo smo novi datum do kojeg bi trebalo da se završe pregovori Republike Srbije i američke kompanije Esmark o strateškom partnerstvu u Železari Smederevo – sada je to 17. februar.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da pregovori i dalje traju i da će sse verovatno i pre 17. februara znati konačan odgovor.

„Srbije nije u situaciji da daje ili prodaje nešto što ima ogromnu vrednost na tržištu“, rekao je Vučić i ponovo istakao da Vlada Srbije insistira na garancijama Esmarka da proizvodnja neće biti zaustavljena „za tri, četiri ili pet meseci“.

Vučić je dodao i da Srbija traži pravo na kontrolu u Železari Smederevo „bar do kraja godine“

„Nadam se da će naši američki partneri na to pristati, a ukoliko se to ne dogodi tražićemo druga rešenja. Ali radnici Železare ne treba da brinu, jer će ovo preduzeće nastaviti da živi bez obzira na to da li će biti ugovora sa Esmarkom ili ne“, poručio je Vučić.

Podsetimo, upravo je premijer 30. januara izjavio da očekuje dogovor sa Esmarkom za 10 do 12 dana, da bi 12. februara rekao da je ostalo 48 sati do odluke o Železari. Još ranije, iz Vlade Srbije i Agencije za privatizaciju je okončanje pregovora sa Esmarkom najavljivano za sredinu januara, pa kraj januara…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com