Od 1. jula tri nove kompanije u „Železnicama Srbije“

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da se proces reformi “Železnica Srbije“ odvija po planu i da će 1. jula početi sa radom tri nove kompanije u okviru ovog preduzeća, i to za prevoz putnika, prevoz robe i za infrastrukturu.

voz

Na petom sastanku Radne grupe za upravljanje procesom reforme “Železnica Srbije“, na čijem je čelu potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, usvojeni su predlozi koncepata poslovanja novih kompanija, koji će biti prosleđeni upravljačkim organima tih preduzeća, a koje treba da potvrdi Vlada.

Mihajlović je tom prilikom posebno naglasila važnost donošenja odluka uz aktivno učešće svih uključenih strana, kao i stalni dijalog sa sindikatima.

Prema njenim rečima, cilj reformi jeste da “Železnice“ naprave korak napred i da postanu efikasnije, u korist kompanije i njenih zaposlenih.

Ona je najavila da će uskoro biti organizovan i poseban sastanak u ovoj kompaniji, na kojem će zajedno sa svojim saradnicima odgovarati na pitanja zaposlenih i predstavnika sindikata.

Radna grupa je potvrdila da su reprezentativni sindikati blagovremeno obavešteni o predstojećim statusnim promenama.

Sastanku su prisustvovali svi članovi Radne grupe, uključujući predstavnike nadležnih ministarstava u Vladi Srbije, međunarodnih finansijskih institucija, menadžmenta “Železnica Srbije“, kao i predstavnici reprezentativnih sindikata, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com