OPREZ: Infostan promoviše Đenerali osiguranje!

Više Beograđana javilo se redakciji portala Ekonomske Vesti s informacijom da im je na računima Infostana za ovaj mesec navedena stavka „osiguranje domaćinstva“, koja iznosi 200 dinara.

Kako je portal Ekonomske Vesti saznao, reč je o dobrovoljnom, a ne obaveznom osiguranju, iako je cifra od 200 dinara za „osiguranje domaćinstva“ uključena u ukupnu sumu „za uplatu“. Takođe, saznali smo da je u pitanju usluga koju pruža Đenerali osiguranje, koja traje mesec dana (prilikom svake uplate se „ugovor“ obnavlja na još mesec dana).

„Osiguranje se zaključuje uplatom iznosa od 200 dinara navedenog na računu JKP Infostan za stavku ‘osiguranje domaćinstva’. Uplatom ovog iznosa u tekućem mesecu osigurani ste za sledeći mesec. Drugim rečima, tokom svakog meseca plaćaju se troškovi komunalnih usluga za prethodni mesec, a osiguranje za naredni mesec“, objašnjava čudan način za sklapanje ugovora o osiguranju u Đeneraliju.

FullSizeRender (1)

Problematično je to što na uplatnicama Infostana nije navedeno da je u pitanju dobrovoljno osiguranje, kao ni ko je pružalac usluge, a i suma od 200 dinara je već ukalkulisana u ukupnu sumu „za uplatu“. Građanima, dakle, na samim računima nije objašnjeno da imaju opciju da plate 200 dinara manje od istaknute sume „za uplatu“ i tako odbiju ponuđeno „osiguranje domaćinstva“, već se stiče utisak da je to nova, obavezna stavka na računima JKP Infostan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com