Oštetio Robne rezerve za 226 miliona dinara

B. J. (1969), odgovorno lice privrednog društva Jokom, uhapšen je zbog sumnje da je prodao robu Republičke direkcije za robne rezerve. On se sumnjiči da je pomenutu direkciju oštetio za 226,9 miliona dinara.

Postoje osnovi sumnje da je uhapšeni, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od 2010. godine do juna 2013. godine, bez naloga i saglasnosti Republičke direkcije za robne rezerve, robu koja mu je bila poverena na čuvanje, prodao većem broju fizičkih i pravnih lica.

„Osumnjičeni je 5.624.600 kilograma pšenice i 4.160.604 kilograma kukuruza, koji su mu bili povereni na čuvanje, a za koje je fakturisao i naplatio skladištenje, prodao većem broju fizičkih i pravnih lica, bez evidentiranja prodaje u svojoj poslovnoj dokumentaciji. Pšenicu, u količini od 1.585.000 kilograma, i merkantilni kukuruz, u količini od 1.077.000 kilograma, kako se sumnja, B. J. je neovlašćeno prodao većem broju pravnih lica, a ostatak kupcima sa područja Kosova i Metohije za gotov novac“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako bi prikrio manjak i obmanuo popisnu komisiju, osumnjičeni je u ćelijama silosa u Knjaževcu ugradio duplo dno, preko kojeg je sipao manju količinu robu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com