Otežan saobraćaj na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom

Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije Miodrag Poledica saopštio je danas da to ministarstvo iz časa u čas prati stanje na graničnim prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom.

Horgoš

Poledica je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da je resorno ministarstvo spremno da, zajedno sa drugim nadležnim organima, reaguje i nađe najbolje rešenje ukoliko se saobraćajna situacija pogorša.

Saobraćaj je, kako je naveo, otežan na glavnim graničnim prelazima, zato što su zatvoreni manji granični prelazi prema Hrvatskoj i Mađarskoj.

Prema njegovim rečima, saobraćaj se još uvek odvija na glavnom graničnom prelazu sa Hrvatskom – Batrovcima, dok je na Horgošu, na srpsko-mađarskoj granici, saobraćaj zatvoren.

Saobraćaj sa Mađarskom se kompletno odvija na potezu Subotica – Kelebija, što je alternativni prelaz Koridora 10, gde su dugačke kolone, upozorio je Poledica i dodao da je Ministarstvo u stalnom kontaktu sa graničnom policijom i Upravom carina.

Pratimo situaciju i spremni smo da reagujemo i nađemo najbolje rešenje kako bi migranti mogli najbrže da se prevezu do svojih odredišta, ali i da se međunarodni saobaćaj koji Srbija ima sa Hrvatskom i Mađarskom vrati u normalu, poručio je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com