Otvaranje novih radnih mesta u Nišu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su danas u Nišu počeli radovi na rekonstrukciji objekta buduće fabrike turske kompanije „Aster tekstil“, i tom prilikom najavio još stranih investicija u tom gradu, među kojima još jednu iz Turske.

vučić

Vučić je, poručivši da će investitori imati svu pomoć Vlade Srbije, ukazao na značaj stranih ulaganja jer se, kako je istakao, na taj način obezbeđuju nova radna mesta.

Premijer je obišao ovaj objekat u Nišu u društvu vlasnika fabrike Ismaila Kočalija, koji mu je preneo da se početak proizvodnje očekuje u avgustu.

Vučić je objasnio da bi fabrika od 1. avgusta trebalo da zaposli 500 radnika, dok će, kako je napomenuo, u punom kapacitetu raditi sa 2.000 zaposlenih.

Premijer je rekao da je Vlada Srbije za tu investiciju, ukupne vrednosti 7,2 miliona evra, dala subvencije od dva miliona evra, uz napomenu da je obaveza Vlade da izgradi autoput ka bugarskoj granici do maja naredne godine.

On je podsetio na to da su u poslednje vreme u Srbiju došla tri investitora iz Turske, u Vladičin Han, Krupanj i Niš, i najavio dolazak još jednog ulagača.

Prema njegovim mrečima, Niš mora da se razvije jer je taj grad stub čitavog juga i jugoistoka Srbije.

Vučić je ujedno iskazao zahvalnost predsedniku i premijeru Turske –Redžepu Tajipu Erdoganu i Ahmetu Davutogluu, i naveo da očekuje da uskoro imaju veoma važne sastanke u Istanbulu ili Ankari.

Premijer je objasnio da će na rekonstrukciji fabrike raditi srpska firma, i iskazao zahvalnost ambasadoru Turske Mehmetu Kemalu Bozaju na angažovanosti i dobroj volji.

Prema njegovim rečima, ulazak turske „Halk banke“ bio je prelomni trenutak za dolazak investitora iz te zemlje.

Kočali je rekao da je prvi cilj da se 250 radnika zaposli do otvaranja, a da do kraja godine bude uposleno ukupno 500 radnika.

Namera je da za tri godine ovde radi 2.000 ljudi i da imamo izvoz vredan između 55 i 60 miliona evra, naveo je on i dodao da je prvobitni plan o ulaganju pet miliona evra promenjen, te je vrednost investicije 6,5 miliona evra.

Pomenuta kompanija planira da do 2018. godine broj zaposlenih bude 2.000, a da u naredne tri godine bude izvezena roba u vrednosti od 55 miliona evra najpoznatijim svetskim brendovima, poput „Manga“ i „Zare“.

Vučić je danas u fabrici elektromotora „Džonson elektrik“ u Nišu prisustvovao otvaranju nove proizvodne hale, koja će otvoriti nova radna mesta i značajno povećati proizvodnju.

Vrpcu su presekli direktor operacija za Evropu kompanije „Džonson elektrik“ Loran Kardon i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Na ovaj način je u „Džonson elektriku“ počela druga faza radova na fabrici, koja već zapošljava 600 radnika, a koja podrazumeva investicije od 50 miliona evra u narednih pet godina i zapošljavanje dodatnih 2.400 radnika do 2021. godine.

„Džonson elektrik“ danas proizvodi 250.000 motora na mesečnom nivou, a po završetku druge faze očekivana proizvodnja preći će pet miliona motora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com