Otvoren novi hangar na aerodromu Batajnica

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon otvaranja novog hangara na vojnom aerodromu Batajnica i promocije novog naoružanja proizvedenog u našoj zemlji, da će Srbija nastaviti da se takmiči sa neuporedivo razvijenijim zemljama kako bi mogla da zaštiti svoju teritoriju.

vučić

Vučić je istakao da je novi hangar za potrebe RV i PVO izgrađen na mestu hangara koji je porušen za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, a namenjen je za smeštaj i održavanje aviona tipa „lasta“ i helikoptera tipa MI-17 i „gazela“.

Odvraćanje bilo koga od potencijalnog napada na našu zemlju cilj je Vojske Srbije, ali i zadatak koji mora da se obavlja u svakom trenutku, naglasio je premijer.

Na aerodromu Batajnica, kako je objasnio, nalazi se 12 od ukupno 14 domaćih aviona tipa „lasta“, koji će u roku od nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota.

On je rekao da je Srbija mnogo radila na raketnim sistemima i vođenim raketama, imajući u vidu činjenicu da pratimo šta se u regionu zbiva i kako se neke zemlje naoružavaju.

Prema njegovim rečima, polako, ali sigurno ojačavamo ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušnu odbranu.

Nakon obilaska hangara, premijeru je prikazano novo moderno naoružanje, koje je proizvedeno u našoj zemlji.

U pratnji premijera bili su ministar odbrane Zoran Ðorđević i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije Jovica Draganić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com