PITAMO: Zašto država ne proda žig Tanjuga?

Prema zvaničnim podacima Zavoda za intelektualnu svojinu Srbije, Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug registrovalo je i zaštitilo žig Tanjug.tačno sa važenjem do 30. 9. 2024. godine. To preduzeće je nosilac prava na taj žig.

tanjug

To se preduzeće, kako je više puta saopšteno u Vladi Srbije, nalazi u procesu likvidacije pošto nije, saglasno zakonu, privatizovano do 31. oktobra 2015. godine.

Prema odluci Vlade Srbije, na koju se pozivaju i u Agenciji za privredne registre, direktor Tanjuga će podneti zahtev za brisanje svih servisa Tanjuga iz registra onog trenutrka kad, u skladu sa propisima o likvidaciji privrednih društava, budu namirene sve obaveze JP Tanjug odnosno isplaćene otpremnine zaposlenima. Neki dan je saopšteno da su sredstva za otpremnine obezbedjena.

Od trenutka brisanja iz registra, privredno društvo Tanjug, koje je registrovalo žig Tanjig.tačno, neće postojati, pa neće biti nikoga s pravnom legitimacijom da taj žig zaštiti od (zlo)upotrebe od strane bilo koga za to zainteresovanog, smatraju pravnici koje su konsultovale Ekonomske vesti. Iako zaštita traje do 30. septembra 2024. godine.

PITAMO: Zašto Vlada Srbije kao vlasnik JP Tanjug nije objavila oglas za prodaju prava na korišćenje tog žiga pošto za njegovu dalju upotrebu očito postoji interes?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com