Policajci uzeli 700 evra od izbeglica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili dva policijska službenika iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i uzeli od migranata 700 evra, kako bi im omogućili da nastave putovanje.

mup

U saopštenju se navodi da postoji osnovana sumnja da su policajci I. D. i B. F., putničkim vozilom marke „pasat“, beogradskih registarskih oznaka, između mesta Melenci i Bašaji, opština Zrenjanin, presreli i zaustavili autobus u kome su se nalazili migranti.

Osumnjičeni su se putnicima i vozaču legitimisali kao policajci i od iregularnih migranata iz Sirije, koji kod sebe nisu imali lična dokumenta ili potvrde o podnetom zahtevu za azil, zahtevali i uzeli 700 evra kako bi mogli da nastave dalje putovanje.

I. D. i B. F su zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com