Ponude za privatizaciju do danas

Danas ističe rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti intevestitora za privatizaciju 502 preduzeća u ponudi Agencije za privatizaciju.

Kako nam je rečeno u Agenciji, oni će nakon obrade podataka proslediti Vladi Srbije predlog za privatizaciju preduzeća za koje postoje zainteresovani, nakon čega će Vlada Srbije doneti konačnu odluku.

Izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji predviđeno je nekoliko modela privatizacije: prodaja kapitala, prodaja imovine, prenos kapitala bez naknade i strateško partnerstvo, metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Među ponuđenim preduzećima nalaze se Galenika, Azotara, Petrohemija, Beogradski sajam, Jat tehnika, Lasta, Simpo, Ce-martek, FAP, Mostogradnja, rudnici za eksploataciju uglja Resavica, Industrija motora Rakovica IMT, Preduzeće za puteve Beograd, Jumko, Trajal korporacija, Poljopriredni kombinat Beograd, Ikarbus, Rafinerija nafte Beograd…

Kada su u pitanju preduzeća iz oblasti informisanja i komunikacija, na prodaju su ponuđeni Politika a.d, Dnevnik holding, Studio B, RTV Pančevo, Zavod za udžbenike, Jugoslovenski leksikografski zavod…

Krajnji rok za privatizaciju ovih preduzeća je 15. decembar 2015. godine.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com