Popović: Zlatiborski okrug da iskoristi ruske sankcije

Uz podatak da je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Zlatiborskog okruga za godinu porastao 300 odsto, predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović u razgovoru za portal Ekonomske Vesti ocenio je da bi Zlatiborski okrug trebalo da nastavi ovaj trend „ali i da iskoristi sankcije Rusije prema Evropskoj uniji, i da privuče investitore iz EU i SAD koji žele da proizvode u Srbiji i pod povlašćenim uslovima izvoze na tržište Rusije“.

Nenad Popović

Popović je povodom otvaranja Kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom na Zlatiboru, gde je na vlasti (Čajetina) upravo kadar njegove stranke Milan Stamatović, rekao da je ona osnovana po uzoru na iste institucije koje postoje u pokrajinama Tirol i Bavarska u Austriji i Nemačkoj.

„Rusija ima jake institucije i želi da saradnju sa drugim zemljama razvija na institucionalnim osnovama. Zato je otvaranje Kancelarije na Zlatiboru izuzetno važno. Siguran sam da će mnoge opštine u Srbiji krenuti putem Čajetine“, rekao je Nenad Popović.

Regionalna Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom na Zlatiboru prva je takva insitucija otvorena u Srbiji. Njen cilj je da, kako je saopštila Opština Čajetina, pruži podršku u udruživanju privrednika za zajednički nastup na ruskom tržištu, kao i da pomogne privrednicima da na efikasniji način promovišu svoje proizvode u Rusiji. Pored toga, ona će vršiti analizu tržišta u Rusiji, sa posebnim akcentom na ruske regione i ukazivaće na mogućnosti za izvoz proizvoda iz Zlatiborskog okruga. 

Prostorije Kancelarije otvorili su Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Srbiji i Nenad Popović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com