Poseta preko mobilnih telefona: Blic ubedljivo prvi, B92 nije prilagođen

Gugl će od sutra na svom pretraživaču koristiti novi algoritam, koji će pretragu preko mobilnih telefona kreirati upravo za mobilne telefone – ko nije „mobile friendly“ taj neće dobro proći u rangiranju.

Portal Ekonomske Vesti zato je istraživao koji domaći sajtovi imaju najveću pposetu kada su mobilni telefoni u pitanju.

Prema podacima sajta Audience.rs, prvak po posećenosti sa mobilnih telefona je Blic.rs – 20,1 milion poseta od 1. januara do 28. februara (poslednji objavljeni podaci). Na drugom mestu, ali sa velikim zaostatkom, je Kurir.rs – 8,2 miliona, a sledi Telegraf.rs sa skoro 4,1 miliona.

U prvih pet su Mondo.rs (3,8 miliona poseta) i Alo.rs (2,8).

Top 10 statusom mogu se pohvaliti još i Kupujemprodajem.com (2,75), 24sata.rs (2,71), B92.net (2,6), Srbijadanas.com (2,4) i Novosti.rs (2,2).

Više od milion poseta preko mobilnih telefona, od početka januara do kraja februara ove godine, imaju i sajtovi Smedia.rs, Polovniautomobili.com, Prva.rs i i Naslovi.net.

B92

Sajt B92.net nije prilagođen mobilnim telefonima, utvrđeno je uz pomoć Gugl servisa. To se i vidi kada su posete u pitanju. Naime, B92 je na trećem mestu najposećenijih sajtova kada su posete sa desktopa u pitanju, ali kada su mobilni telefoni u pitanju B92 je na osmom mestu.

Na Gugl testu pali su i sajtovi Kupujemprodajem.com, Smedia.rs i Polovniautomobili.com.

Ostali, nemaju razloga za brigu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com