Preokret: Vlada Srbije odustala od gubitaša Jokića

Zdravko Jokić ipak neće biti generalni direktor Železnica Srbije, odlučila je Vlada Srbije. Samo dan nakon što je Jokića, vlasnika preduzeća „Graditelj“, predložila za generalnog direktora Železnica Srbije, Vlada je bez obrazloženja odlučila da na tu poziciju ipak predloži Miroslava Stojčića.

Portal Ekonomske Vesti je odmah nakon jučerašnje odluke Vlade Srbije ukazao da se Jokićevo preduzeće „Graditelj“ već 1.097 dana nalazi u blokadi zbog duga od 134.773.655 dinara, kao i da je drugo preduzeće u kojem je radio, kako stoji u njegovoj biografiji, ZGOP nakon propale privatizacije u procesu restrukturiranja.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović objasnila je da je Vlada Srbije od Zdravka Jokića odustala zbog saznanja o investicionom kreditu koji je on uzeo za svoju firmu i da je zbog toga, dodala je ministarka, on nekompetentan za funkciju generalnog direktora Železnica Srbije.

Vlada Srbije je Skupštini društva Železnice Srbije u izmenjenom predlogu za izvršne direktore predložila Nenada Kecmana i Rajka Kovića, dugogodišnje radnike tog preduzeća.

Podsetimo, konkurs za izbor generalnog direktora Železnica Srbije objavljen je 9. oktobra prošle godine, pošto je u julu smenjen tadašnji direktor Dragoljub Simonović. Na taj konkurs prijavilo se preko 50 kandidata.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com