Princ od Crne Gore, Makedonije, Srbije, Albanije i Vojvodine prodaje lažne pasoše

Stefan Černetić, italijanski državljanin koji se u Evropi predstavlja kao Njegovo carsko i kraljevsko visočanstvo princ od Crne Gore, Makedonije, Srbije, Albanije i Vojvodine, objavio je na svom sajtu vest da njegova “kraljevska kuća” izdaje diplomatske pasoše, pišu podgoričke Vijesti.

princ

Uz najavu je priložena fotografija crvenog pasoša na čijoj naslovnici piše “Carska i kraljevska kuća Crne Gore i Makedonije”, uz informaciju da ovaj dokument izdaje Austrija te da je “u potpunosti priznat od strane UN i Evropske unije”. Kad se otvori sajt, u pozadini se automatski aktivira snimak zvanične crnogorske himne “Oj svijetla majska zoro”.

Sudeći prema najavi, radi se o dokumentu koji će biti izdavan u zamenu za novčanu naknadu. “Predviđena je godišnja naknada za aplikante koji budu prihvaćeni od strane kraljevske kuće”, navodi se u najavi.

pasport

Černetić tvrdi da je reč o dokumentu koji je “u potpunosti čitljiv elektronskim putem, široko prihvaćen za putovanja i priznat od strane mnogih država van Evrope”, kao i da bi “akademske, diplomatske i plemićke titule uskoro mogle biti istaknute na ovoj vrsti pasoša”.

Vijesti nesu dobile odgovor od Ministarstva spoljnjih poslova Austrije, diplomatskih službi EU i UN na pitanje o Černetićevim navodima do objavljivanja ovog teksta. Černetić je na pitanja Vijesti o ovom dokumentu odgovorio da se “njegove aktivnosti, plaćene iz njegovog džepa, sa ciljem promovisanja balkanskih država i Crne Gore i vas se uopšte ne tiču”.

“Sram da vas bude, kako se usuđujete da oslovljavate Njegovo carsko i kraljevsko visočanstvo princa Crne Gore i Makedonije sa ‘gospodine Černetić’? pisalo je u odgovoru sa email adrese “Stephan Prince of Montenegro”. On nije odgovorio kome i pod kojim uslovima će biti izdavan “diplomatski pasoš” koji se reklamira na njegovom sajtu.

Na obrazloženje novinarke “Vijesti” da je “Poštovani gospodine Černetić” uobičajeni pozdrav, te da  njegov status nije priznat od strane crnogorskih vlasti, Černetić je odgovorio da nadležnost crnogorske vlade “nije da odlučuje ko je ko, s obzirom na to da postoji duga istorija, tradicija i precizno dokumentovano geneaološko stablo”.

Poruka završava najavom da će se Černetićeva zvanična posjeta Crnoj Gori kao i priznanje njegove titule “desiti vrlo brzo, kao što je to bio slučaj i sa Obrenovićima u Srbiji”. Poruka je potpisana podužom listom titula koje uključuju “Njegova ekscelencija zvanični ambasador Kine” (Južnoistočna Evropa – Fondacija za globalnu saradnju)” i “Kulturni ambasador Srbije, Crne Gore i Makedonije (Diaspora Department Beograd)”.

Černetić, po zanimanju gastronomski novinar, u poslednjih par godina je pojačao svoje aktivnosti koje se uglavnom sastoje od organizovanja gala večerinki prilikom kojih ističe status princa na pozivnicama i drugom promotivnom materijalu. Učešće na jednoj od ovakvih večera je oko 80 evra a često su predviđene i donacije za aktivnosti koje su uključivale restauraciju slika i pomoć žrtvama zemljotresa u Haitiju.

Povodom dolaska Pamele Anderson, italijanski list “Il Secolo XIX” objavio je, u subotu, tekst ironičnog tona, u kojem se najavljuje večerinka u organizaciji samoproklamovanog princa koja će koštati 120 evra, od čega 70 evra (plus takse) ide za samu večeru.

Precizira se da je Černetić, prilikom intervjua, rekao italijanskom novinaru da je Tito ostavio njegovoj porodici stan u Beogradu na trećem spratu zgrade koja je nekada bila njihova, te da mu se otac borio na strani nacista.

Navodno je ranjen na Malti, pa su ga spasili Englezi i onda se do kraja rata borio na njihovoj strani.

Na subotnjoj  gala ceremoniji u organizaciji Černetića u Đenovi, “princ” je Pameli Anderson dodelio status “Grofice od ljiljana”.

Na zvaničnom sajtu bivše glumice serije Baywatch piše da joj “Princ Černetić” dodeljuje ovu titulu “zbog hrabrog doprinosa zaštiti morskih životinja”, te da će njenim sinovima tinejdžerima biti dodeljene diplome viteza zbog sličnih zasluga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com