Proširen asortiman proizvoda za izvoz u Rusiju

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je u sredu da je proširen asortiman proizvoda iz Srbije za izvoz na rusko tržište i da novi proizvodjači žele da izvoze u tu zemlju.

Ona je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazala da je ubrzan jedan deo procedura prilikom izvoza u Rusiju, kao i da je s ruskom stranom postignut dogovor da kontrolu prilikom izvoza proizvoda od mesa i mleka sprovode službe iz Srbije.

Prema njenim rečima, to sve ipak nije dovoljno, jer da bi neki novi subjekti iz Srbije mogli da izvoze u Rusiju potrebno je da budu na odobrenom spisku.

Bogosavljević Boškovićeva je naglasila da je s ruske strane ceo posao završen, ali da je potrebno da se dobije odobrenje od zemalja partnera Rusije, kako bi se šest subjekata koji su prošli proveru kvaliteta našli na spisku odobrenih.

Ona je navela i da se ta odluka očekuje u roku od mesec dana.

Ministarka poljoprivrede Srbije dodala je i da je tokom boravka srpske delegacije u Rusiji tema razgovora bila i proširenje asortimana proizvoda od mesa, naglašavajući da je Srbija zainteresovana da joj se vrati izvoz mesa u komadima koji proizvodnju mesa čine rentabilnijom i ekonomičnijom.

Prema njenim rečima, privrednici sami odlučuju gde će da izvoze, a Ministarstvo samo obezbedjuje uslove za to.

 

Beta

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com