Prvo tromesečje najavljuje rekordnu turističku godinu u Srbiji

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas, prilikom otvaranja Turističkog informativnog centra na Paliću, da ovo mesto zaslužuje da bude jedna od najvažnijih turističkih destinacija u zemlji.

ljajić

Ljajić je naglasio da je Palić jedan od boljih turističkih centara koje Srbija ima, uz ocenu da novootvoreni informativni centar može da bude model centara kakve želimo da vidimo u mnogim turističkim mestima širom Srbije.

On je naveo da je ovaj centar, koji je resorno ministarstvo finansiralo sa sedam miliona dinara, samo jedan od četiri projekta koje je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija realizovalo prošle godine na Paliću, a za koje je ukupno izdvojeno 19 miliona dinara.

Spremni smo da i ove godine finansiramo projekte koji su u funkciji razvoja turizma na Paliću, koji moramo da pozicioniramo kao jednu od najvažnijih turističkih destinacija u čitavoj zemlji, naglasio je potpredsednik Vlade.

Ljajić je međutim upozorio na to da više ne može samo da se govori o potencijalima i šansama, već o konkretnim rezultatima.

Prema njegovim rečima, akcija dodele vaučera je u ovoj godini počela veoma dobro, pri čemu je, zaključno sa današnjim danom, podeljeno 11.198 vaučera.

Najveći deo vaučera je, kako je naveo, podeljen penzionerima, i to uglavnom za Lukovsku banju, Prolom banju i banju Koviljaču.

Imamo pet objekata na Paliću koji primaju vaučere, ali u ova tri meseca nemamo toliko interesovanja za ovo turističko mesto kao što imamo za ostale delove zemlje, ukazao je Ljajić, uz ocenu da treba da se više radi na promociji te turističke destinacije.

Ljajić je, govoreći o turističkom prometu na Paliću u prva dva meseca, napomenuo da su rezultati i više nego optimistični jer je u januaru i februaru ostvaren rast broja turista od 15 odsto, ali i dodao da još više ohrabruje rast stranih gostiju od čak 32 odsto.

On je izneo uverenje da će u čitavoj Srbiji ovo biti rekordna turistička godina, jer prvi meseci govore da je došlo do rasta deviznog priliva od turizma za 9 odsto, rasta turista za 18 odsto, a da je broj noćenja porastao za više od 20 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com