Puštena u rad četiri nova predajnika u Priboju i Prijepolju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je, puštanjem u rad četiri nova predajnika, Srbija dostigla stepen pokrivenosti digitalnim TV signalom od 97,8 odsto i time premašila međunarodni standard.
rasim
Ljajić je objasnio da su danas na području Priboja pokrenuti predajnici na brdu Poljane i Kratovo, kao i repetitori u Gostunu i Seljašnici, koji su u opštini Prijepolje, čime je omogućen dobar prijem lokalnih i regionalnih televizijskih programa za još približno 5.000 građana.
On je ukazao na to da je za građane posebno važno to što će, po prvi put, dobiti priliku da prate novih 14 lokalnih i regionalnih TV kanala.
Prema njegovim rečima, otvaranje novih predajnika biće nastavljeno i u narednom periodu kako bi se dostigao maksimalni nivo pokrivenosti digitalnim signalom, a to je 98,5 odsto stanovnika Srbije, pri čemu je međunarodni standard 95 odsto.
Ljajić je, napominjući da nijedna zemlja u svetu nema stopostotnu pokrivenost digitalnim signalom, naveo da će se postavljanjem predajnika na novih šest lokacija širom Srbije, u sledeća dva do tri meseca, postići planirani stepen pokrivenosti stanovništva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com