Radulović: Agencija za Vučićeve kadrove i trošenje naših para

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je premijera Aleksandra Vučića da nije, kao što je trebao po zakonu, ukinuo Agenciju za privatizaciju nego joj je samo promenio ime u Agenciju za sprovođenje sporova u postupku privatizacije.

Dosta je bilo

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Agencija za privatizaciju nije ukinuta, kao što je trebalo po Zakonu o privatizaciji, nego je samo promenila ime u Agenciju za vođenje sporova u postupku privatizacije. Promena imena je deo strategije zamajavanja građana koju sprovodi Aleksandar Vučić.

Poslovima zastupanja države u postupcima pred sudovima, arbitražama, organima uprave i drugim nadležnim organima bavi se Republičko javno pravobranilaštvo i nema nikakve racionalne potrebe da se osniva nova Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije.

Upozoravamo Vladu da se ne igra sa dokumentacijom o privatizaciji koja je bila u Agenciji za privatizaciju, da se ne bi dogodilo da nestane kao što je nestala dokumentacija iz Narodne banke Srbije, posle petooktobarskih promena.

Vučić ne sprovodi nikakve reforme, a ponajmanje racionalizaciju državne uprave gde su nagurani partijski kadrovi koji mu služe za održanje na vlasti. Deo službenika iz dosadašnje agencije je pre nove godine, preko partijske veze, prebačen u Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika, deo u Ministarstvo privrede, a deo u novoformiranu agenciju.

Nova Agencija će imati i plaćeni Upravni odbor. Odbor isti kao i svi oni u kojima sede partijski kadrovi sa tako sjajnim poslovnim biografijama da Vlada mora da ih krije po cenu plaćanja upravnih sporova koje je pokrenuo pokret Dosta je bilo.

Pokret “Dosta je bilo” zahteva da se ukine Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije jer je samo paravan za zapošljavanje partijskog kadra.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com