Radulović: Dokazana korupcija u Beogradu na vodi

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je srpskog premijera Aleksandra Vučića da je centar korupcije u Srbiji.

beograd na vodi

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Objava Agencije za privredne registre da je arapska kompanija, sa samo 2,64 miliona dinara postala vlasnik 68 odsto „Beograda na vodi“, očigledan je dokaz korupcije u vrhu Vlade koja radi u korist jednog stranog privatnog investitora. Iskustvo nas uči da iza svih tajnih ugovora stoji lični interes i korupcija.

Dovoljno je samo podsetiti da je Srbija, sa uloženih milion dinara osnivačkog kapitala, doniranom najvrednijom zemljom u Beogradu i kompletnim infrastrukturnim radovima vlasnik svega 32 odsto.

Do sada smo čuli nekoliko lažnih najava u pogledu rokova, broja kvadrata i visine strane investicije. Premijer Aleksandar Vučić je, iako nekoliko puta uhvaćen u laži, nastavio bahato da sprovodi pljačkaški plan.

Prvo smo slušali da će milion i 750 hiljada kvadrata biti izgrađeno za fantastične tri godine. Zatim nas je premijer Vučić uveravao da će biti za četiri godine, a Leks specijalis, kojim su suspendovani propisi Srbije da bi Arapi mogli da grade dve zgrade na luksuznom mestu, usvojen je sa predviđenim rokom izgradnje od 30 godina. Što se visine invisticije tiče, prvo je najavljeno ulaganje „Igl hilsa“ od tri i po milijarde evra, zatim 300 miliona, odnosno 150, jer je polovina kredit koji će građani Srbije vraćati, a ispostavilo se da Savsko priobalje poklanjamo za 22.000 evra, plus stotine miliona potrebnih da se uredi infrastruktura.

Pretpostavljamo da će u slučaju izgradnje „Beograda na vodi“ biti primenjen isti ili sličan model kao i u svim dosadašnjim poslovima koje je ugovorio Aleksandar Vučić. Sve dugove, kredite, velike investicije padaju na teret građana Srbije, a Arapi postaju vlasnici hotela na Kopaoniku, najplodnije bačke zemlje u Sivcu, Er Srbije.

Aleksandar Vučić je centar korupcije u Srbiji. Svi tajni ugovori koje potpisuje su štetni za Srbiju. Njegov partijski parazit uzima novac gde stigne. Rastura sve najvrednije resurse. Pokret „Dosta je bilo – Sađa Radulović“ zahteva da se hitno raskinu svi tajni ugovori sa Arapima. Pozivamo Ustavni sud da usvoji našu inicijativu i Sporazum o saradnji sa UAE, koji je omogućio sve ovo, proglasi neustavnim.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com