Radulović: Pljačkaška privatizacija se nastavlja

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je u saopštenju na svom sajtu Vladu Srbije da nastavlja „pljačkašku“ privatizaciju, a reforem premijera Aleksandra Vučića nazvali su propalim.

„Prva i gruba analiza takozvanih investitora sa zvaničnog spiska koji je primljen od Agencije za privatizaciju potvrđuje da su se sumnje pokreta ‘Dosta je bilo – Saša Radulović’ pokazale kao tačne – reforme Aleksandra Vučića propale su pre nego što su najavljene“, navodi se u saopštenju.

„Postaje kristalno jasno da Vučić ‘kredibilnim investitorima’ naziva uglavnom stotine špekulanata i fantoma za koje niko nikad nije čuo. Među njima ima i ‘šampiona’ sa osnivačkim kapitalom od svega 1.000 dinara, kao i atraktivnih spasioca srpske privrede sa ‘svežim kapitalom’, odnosno fantoma iz ofšor zona. Na spisku su i poznatiji biznismeni koji su hapšeni ili su pod istragom zbog zloupotreba u sferi privrednog kriminala. Koncept pljačkaške privatizacije se svakako nastavlja.“

„Na spisku se nalazi tek mali broj zaista kredibilnih investitora koji su dostavili pismo o zainteresovanosti Agenciji za privatizaciju“, zaključuje se u saopštenju.

Agencija za privatizaciju objavila je ranije danas da je 933 investitora, od čega je 673 iz Srbije, poslalo pismo zainteresovanosti za privatizaciju društvenih preduzeća.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com