Radulović: SNS je postao apsolutni šampion u stranačkom zapošljavanju

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ pozvao je danas, putem saopštenja, Demokratsku stranku i Srpsku naprednu stranku da krenu u borbu protiv stranačkog zapošljavanja.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” pozdravlja naprasnu odluku Demokratske stranke da pred pokrajinske izbore krene u deklarativnu borbu protiv stranačkog zapošljavanja nesposobnih aktivistva u javnom sektoru i pozivamo ih da bez oklevanja počnu – od sebe. Da krenu od svoje pokrajinske vlasti u Vojvodini, preko javnih preduzeća, raznih fondova i agencija, pa do lokalnih vlasti u gradovima i opštinama Vojvodine, Beograda i Srbije.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” pozdravlja i odluku premijera da ovaj poziv našeg pokreta objave i glasila premijera Pink i Informer, tako da ovaj poziv DS-u upućujemo i SNS-u koji je postao apsolutni šampion u stranačkom zapošljavanju nesposobnih kadrova s kupljenim diplomama izmišljenih univerziteta na izmišljena radna mesta u javnom sektoru.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” neće praviti postizborne koalicije i ulaziti u vlast na bilo kom nivou, kao većinski ili manjinski partner, ukoliko se ne prihvati princip POTPUNE transparentnosti kakav je, u Ministarstvu privrede i svim agencijama koje su u nadležnosti ministarstva, sproveo Saša Radulović, a zaustavio Aleksandar Vučić. Oko ovog principa neće biti pregovora sa bilo kim. Ovo je važna crvena linija naše politike.

Šta je princip POTPUNE transparentnost? Javno vršenje, javne vlasti. Svakog meseca za prethodni mesec ceo javni sektor mora da objavljuje tačno koliko je novca potrošeno iz budžeta za svaku budžetsku stavku. Da za svaku budžetsku stavku objavi spisak pravnih i fizičkih lica koja su dobila novac i iznos koji je isplaćen. Da za svaku isplatu novca okači i ugovor po kome je novac isplaćen pravnim i fizičkim licima. Ovo treba uraditi ne samo za vladu, ministarstva, agencije, pokrajinu, sekretarijate, već i sve fondove, javna preduzeća monopoliste, kulture, zdravstvene, prosvetne ustanove. Sve. Ceo javni sektor takođe mora da javno objavi sve sistematizacije radnih mesta, sa kriterijumima za svako od njih i sa merilima učinka, te da objavi sa kojim kvalifikacijama su danas zaposleni ljudi na tim radnim mestima.

DS je zatražila je od SNS “da svojim gradonačelnicima i direktorima zabrani zapošljavanje nekvalifikovanih i besposlenih aktivista”, kojih je, kaže, “50.000 u javnim preduzećima i upravama”. Dobro su se setili, a mi ih podsećamo da, uporedo sa aktivistima naprednjaka, ne zaborave na svoje i aktiviste drugih stranaka sa kojima su bili u vlasti 12 godina i neumorno radili na uvećavanju partijskog parazita koji živi na leđima osiromašene Srbije.

Predlažemo da DS u pokrajini zaista pokaže da je protiv partijskog zapošljavanja i da prihvati princip POTPUNE transparentosti za ceo javni sektor koji je u nadležnosti pokrajinske vlasti. Sve budžete za sva javna preduzeća, sve fondove, sve kulturne, zdravstvene, prosvetne, naučne i sve druge javne ustanove u nadležnosti pokrajine – transaprentan budžet i sistematizacije radnih mesta.

Aleksandar Vučić i SNS su, još gore i dublje nego Tadićev DS, svojim nestručnim partijskim kadrovima nastavili sunovrat i upropašćavanje privrednog i javnog sektora. Poziv SNS-u je čisto retorički jer znamo da Aleksandar Vučić neće ništa uraditi po tom pitanju. Nadamo se da će Pajtićeva Demokratska stranka ovaj poziv shvatiti ozbiljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com