Radulović: Srbijagas ostvario gubitak od 393 miliona evra

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ saopštio je da je na osnovu zvaničnih finansijskih izveštaja objavljenih na sajtu Agencije za privredne registre, Srbijagas u 2014. godini ostvario konsolidovani gubitak od 393 miliona evra.

Srbijagas

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Na osnovu zvaničnih finansijskih izveštaja objavljenih na sajtu APR-a, Srbijagas je u 2014.godini ostvario neto gubitak od 382 miliona evra. Glavni razlog ovolikog gubitka su nenaplaćen gas i nenaplaćena potraživanja koja iznose gotovo 300 miliona evra. Privreda i građani Srbije plaćaju gotovo najskuplji gas u Evropi, a Srbijagas zida ogromne gubitke.

Kada se pogleda konsolidovani rezultat, gubitak Srbijagasa je još gori i iznosi 393 miliona evra. Konsolidovani rezultat sadrži zajednički finansijski rezultat Srbijagasa i svih njegovih 6 zavisnih preduzeća, među kojima su i Agroživ iz Žitišta, Azotara Pančevo i MSK iz Kikinde.

Pre dva dana smo objavili da je EPS sa svih svojih 14 zavisnih preduzeća u 2014. godini napravio konsolidovani neto gubitak od 114 miliona evra i da je glavni razlog za ovoliki gubitak nenaplaćena struja od 300 miliona evra. Sa druge strane, premijer je u avgustu povećao cenu struje za 12% i time od privrede i građana uzeo dodatnih 180 miliona evra. Ceh neplaćanja i struje i gasa ponovo plaćaju građani i privreda.

Prošle sedmice smo objavili da je Er Srbija u 2014.godini ostvarila istorijski gubitak od 68 miliona evra (poslovni gubitak od 75 miliona evra), koji su Vlada Srbije, Vučićev ekspert Siniša Mali i “arapski” menadžment Er Srbije pokušali da pretvore u dobit od 2,7 miliona evra tako što su subvenciju države, odnosno poklon građana i privrede Er Srbiji, hteli da prikažu kao poslovni rezultat Vučićeve Vlade.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” će nastaviti da rasrkinkava katastrofalnu ekonomsku politiku Aleksandra Vučića. Samo Srbijagas, EPS i Er Srbija su u 2014. godini zajedno napravili gubitak od 382+114+68 = 564 miliona evra, a država ih je častila subvencijom od 96 miliona evra. Nesposoban premijer, njegov nesposoban kabinet i Vlada, razni savetnici i nesposobni direktori ovih preduzeća, Dušan Bajatović, Aleksandar Obradović i Dane Kordić, uništavaju najvažnija preduzeća u Srbiji i tako ih izgleda pripremaju za rasprodaju.

Premijer Vučić je oteo od penzionera 210 miliona evra i to nazvao reformom. Sa druge strane na ova tri preduzeća je slupao 564 miliona evra. Premijer je na vlasti već gotovo 3 ipo godine. Zašto nije uveo red? Zašto je zaustavio Sašu Radulovića koji je počeo da uvodi red? Ceh svoje neodgovornosti i nesposobnosti premijer je svalio na penzionere.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com