Radulović: Vlada brutalno ucenjuje radnike

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je Vladu Republike Srbije da ucenjuje radinke kako bi odustali od tužbi zbog neisplaćenih doprinosa za penzijsko i invaldisko osiguranje i neisplaćene zarade.

radulović

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” otkriva Zaključak Vlade Srbije kojim se radnici ucenjuju da odustanu od tužbi zbog neisplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i neiplaćene zarade.

Vlada Srbije donela je na sednici 18. juna nezakonit, nemoralan i diskriminatorski zaključak da će neisplaćene doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje uplatiti samo radnicima koji povuku tužbe za naplatu doprinosa i neisplaćenih zarada ili im Vlada neće omogućiti da ostvare pravo na penziju koju su zaslužili. U penziju će moći samo ponizni, poslušni, koji pristaju na minimalne penzije, bez obzira koliko su zaradili (tačka 4 Zaključka).

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” oštro se suprotstavlja ovakvom ucenjivačkom odnosu prema radnicima. Tražimo da Vlada hitno povuče ovakvu odluku i prema svim radnicima postupi u skladu sa zakonom.

Lider pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović je kao ministar privrede pokrenuo proces da se svim radnicima preduzeća u restrukturiranju isplate sve zaostale zarade i doprinosi na nivou minimalca, a sve preko toga konvertuje u vlasništvo nad imovinom preduzeća. Nije posao radnika da naplaćuje doprinose. To je posao države i država treba da čeka da naplati te doprinose u stečaju i privatizaciji, ne zaposleni. Ali je Aleksandar Vučić to tada sprečio, a njegova Vlada sada brutalno ucenjuje radnike da odustanu od stečenih prava. Da je dosledno sproveden plan Saše Radulovića svim radnicima bi bio povezan staž, isplaćena zaostala dugovanja i bio bi izbegnut sadašnji stečajni haos u koji su gurnuta sva preduzeća.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com