Radulović: Vučić, preko Diposa, zloupotrebljava državnu imovinu

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ optužio je premijera Aleksandra Vučića da državne vile i stanove u ekskluzivnim delovima Beograda koristi kako bi kupio naklonost poslovnih partnera, visokih policijskih službenika i pripadnika tajnih policijskih službi i pomogao svojim prijateljima da se obogate.

Dedinje

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Državne vile i stanovi u ekskluzivnim delovima Beograda, na Dedinju i Senjaku, Aleksandru Vučiću služe da kupuje naklonost poslovnih partnera, visokih policijskih službenika i pripadnika tajnih policijskih službi i da pomaže bliskim prijateljima da se obogate. Arčenjem državne imovine Vučić jača svoju vlast, brutalno zloupotrebljavajući već dve decenije razrađeni mehanizam krađe preko preduzeća Dipos, koje odabranima iznajmljuje državne nekretnine.

Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o poslovanju Diposa razotkrio je način na koji su za male pare rasprodavane državne vile i kako se sada daju u zakup, tajno – bez javnog konkursa, ispod cene i isključivo privilegovanim ljudima, bliskim Aleksandru Vučiću. Razotkrio je i ogromne razmere korupcije u vrhu vlasti, jer ovim preduzećem, preko svojih kadrova, rukovodi Vlada, odnosno premijer koji se za sve pita i koji je apsolutno centralizovao svu vlast.

Da je Aleksandar Vučić centar korupcije u Diposu, kao i u celoj državi, dokazuje i spisak povlašćenih zakupaca ekskluzivnih vila, među kojima su i dva najbliža premijerova saradnika i prijatelja – kum Nikola Petrović, direktor Elektromreže Srbije i Goran Veselinović, čije tri marketinške firme kontrolišu tržište oglašavanja u medijima i Vučiću omogućavaju presudnu kontrolu medija.

Premijer je letos, preko skandaloznog Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti (usvojen u Skupštini, ali ga predsednik Republike nije potpisao nakon što je skandal obelodanjen) pokušao da svojim drugarima omogući kupovinu vila za male pare.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ podržava preporuku Saveta za borbu protiv korupcije da se preduzeće Dipos likvidira i zahtevamo od Vlade da usvoji izveštaj Saveta i postupi po njemu. Zahtevamo da Direkcija za imovinu popiše sve nekretnine koje su u državnom vlasništvu i javno objavi spisak. Zahtevamo od Tužilaštva da preispita sve kupoprodajne ugovore kojima je, ispod svake cene, prodavana državna imovina, kao i ugovore o iznajmljivanju. Ugovori koji su zaključeni protivno pravilima i zakonima u svakoj pravnoj državi smatraju se nevažećim i njihovi vlasnici ih moraju vratiti, ako Srbija želi da zaštiti svoju imovinu. Pokret će preduzeti sve pravne radnje koje nam stoje na raspolaganju da zaustavimo ovu pljačku.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com