Radulović: Vučić priznao da je povećao troškove svog kabineta za 70%

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ saopštio je da je srpski premijer priznao da je povećao troškove svog kabineta za 70 odsto, za šta, kako tvrde, nema zakonske osnove.

Radulović

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Premijer Aleksandar Vučić priznao je juče, odgovarajući na saopštenje pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“, da je povećao troškove svog kabineta za 70 odsto, kao i da je to uradio manipulišući budžetskom rezervom. Dok penzionerima bahato uzima deo imovine svakog meseca i na sav glas priča o štednji i „teškim“ i „hrabrim“ merama koje preduzima, Vučić u tajnosti povećava troškove za čitavih 14,5 miliona, za koje mu Skupština Srbije nije dala odobrenje.

Premijer je juče priznao da se radi o troškovima „Deliveri junitsa“ kojima je probio budžet svog kabineta. On za to nije imao pokriće u Zakonu o budžetu za 2015. godinu, koji je izglasao parlament i kojim je predviđeno 20,8 miliona za njegov kabinet.

Niko ne zna čemu služe „deliveri junits“, ko je zaposlen u njima, sa kakvim zadacima i da li su ti zadaci opravdani i ispunjeni, nego valjda treba da mu verujemo na reč da su u pitanju „važni poslovi za državu“. Da bi skrenuo temu sa činjenice da sklapa dilove o kojima ne polaže javnosti račune, Vučić je konstatovao kako je otkriće o njegovoj manipulaciji budžetskom rezervom „besmislica“ i „plivanje u blatu“. I jeste reč o blatu, ali kabinetskom blatu u koje je Vučić debelo zagazio i treba ga oprati sa cipela da bi Srbija počela da korača prema oporavku.

Premijer i njegovi ministri stalno obmanjuju javnost Srbije. Istovremeno kad je pokret „Dosta je bilo“ otkrio da je Vučić povećao troškove, razotkrivena je i laž sa zabranom zapošljavanja. Uprkos zabrani zapošljavanja od 2013. godine, u Vladi su listu „Danas“ rekli da su u proteklih 20 meseci dali saglasnost za 8.744 radna mesta. A čak ni to nije tačno, jer su novinari otkrili da su ministarstva, samo u 2014. godini, zaposlila oko 13.500 novih ljudi.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zalaže se za čiste i javne račune. Pozivamo premijera da javno objavi kako i na koga troši novac, na kakva putovanja i čije honorare, posebno po svim stavkama, kao što je to radio Saša Radulović dok je bio ministar privrede.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com