Sapunica se nastavlja: Odluka o Železari u utorak u devet

Američka kompanija Esmark odgovorila je kontraponudom na jučerašnju ponudu Vlade Srbije, a Vlada će konačnu odluku o privatizaciji Železare Smederevo saopštiti u utorak u devet sati, saznaje B92.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je novinarima u avionu na putu ka Skoplju, gde će danas biti održana zajednička sednica dve Vlade, rekao da će privatizacioni savetnik u toku dana izneti svoj stav o tome, a da će sutra ujutru to učiniti i Komisija za strateško partnerstvo.

Zatim će, prema njegovim rečima, biti održana sednica Vlade Srbije. Po završetku sednice premijer Srbije će se obratiti novinarima.

Podsetimo, Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 30. januara da očekuje dogovor sa Esmarkom za 10 do 12 dana, da bi 12. februara rekao da je ostalo 48 sati do odluke o Železari.

A, na zvaničnom sajtu Vlade u nedelju ujutro je saopšteno da će se konačna odluka znati do utorka 17. februara, da bi juče za vreme posete Hrvatskoj Vučić izjavio da će odluka o privatizaciji Železare biti doneta u noći između nedelje i ponedeljka.

Još ranije, iz Vlade Srbije i Agencije za privatizaciju je okončanje pregovora sa Esmarkom najavljivano za sredinu januara, pa kraj januara…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com