Sberbanka zainteresovana za reformu administarcije u Srbiji

Sberbanka je Vladi Srbije ponudila svoje usluge u vidu programa za reformu državne administracije, saopštila je Vlada Srbije.

To je jedan od zaključaka iz razgovora premijera Srbije Aleksandra Vučića i prvog čoveka ruske banke Hermana Grefa.

„Tema razgovora bila je i buduća saradnja, kupovina državnih obveznica, kao i saradnja sa EBRD-om u zajedničkim projektima u Srbiji“, dodaje se u saopštenju.

Tokom dana Vučić se sastao i sa Johanom Šnajderom Amanom, potpredsednikom Vlade Švajcarske i ministrom ekonomije, koga je Vučić informisao o reformama u Srbiji, merama fiskalne konsolidacije i aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom.

„Istovremeno, srpski premijer zatražio je od švajcarskog potpredsednika Vlade predloge za reformu obrazovanja, jer je švajcarski sistem obrazovanja jedan od boljih u Evropi“, dodaje se u saopštenju.

Premijer Srbije se u Davosu, gde prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu, sastao i sa potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom, za koga je ranije istakao da je zvezda u usponu, sa kojim je razgovarao o dostignućima i problemima Srbije na evropskom putu.

„Potpredsednik Timermans pozdravio je ekonomske reforme Vlade Srbije i pružio podršku srpskom putu ka punopravnom članstvu u EU“, zaključuje se u saopštenju Vlade Srbije.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com