Sertić: Sledeće godine najmanje dve milijarde evra stranih investicija

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić izjavio je danas da naša zemlja u narednoj godini očekuje najmanje dve milijarde evra stranih direktnih investicija, kao i da će, kako bi se to postiglo, biti promenjene navike, institucije i ekonomska diplomatija.

Sertić

Sertić je, na svečanom otvaranju Kancelarije Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza (KOTRA), istakao da je Vlada Srbije u ovoj godini već obezbedila 20 odsto više investicija nego u prethodnom periodu.

Ministar je rekao da otvaranje regionalne kancelarije KOTRA u Beogradu, nakon deset godina pokrivanja poslova u Srbiji iz kancelarije u Zagrebu, mnogo govori i o rezultatima Vlade Srbije.

On je, naglasivši da Srbija može mnogo da nauči od Koreje, ukazao na to da su obe zemlje pre 50 godina bile na istom nivou ekonomskog razvoja, ali da je sadašnji BDP Koreje daleko iznad našeg.

Prema njegovim rečima, sada u Srbiji posluje kompanija „Jura“ iz Koreje, koja ima četiri fabrike, pri čemu od januara planira otvaranje i pete.

Sertić je sa predsednikom Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza potpisao memorandum o saradnji resornog ministarstva i te agencije, dok će Razvojna agencija Srbije sa ovom agencijom iz Koreje realizovati više investicionih dogovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com