Smajlović: Vlasništvo u Politici rešiti pod reflektorima javnosti

Važno je da se pitanje vlasništva Politike rešava pod reflektorima javnosti, rekla je za Ekonomske Vesti Ljiljana Smajlović, glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Politika.

Smajlovićeva nije želela da odgovora na „hipotetička pitanja“ u vezi sa mogućnošću da se nemački WAZ vrati u vlasničku strukturu Politike, jer, ističe, ne zna šta će se dešavati u naredna tri meseca, koliko je preostalo Miroslavu Bogićeviću da plati drugu ratu kupoprodajnog ugovora za kompaniju Politika novine i magazini (PNM).

„Potpuno mi je jasno da je reč o neobičnom ugovoru, potpuno nesvakidašnjoj transakciji, kao i da nikada nisu do kraja rasvetljene okolnosti pod kojima je taj ugovor skopljen. Nikada mi nije bilo jasno zašto tadašnja vlast nije bila zainteresovana za Politiku, odnosno za otkup udela WAZ-a i zašto je krišom prodavala Politiku“, rekla nam je Smajlovićeva.

Kako su Ekonomske Vesti saznale, ruska kompanija East Media Group ima rok do 1. decembra da WAZ-u, bivšem vlasniku 50 odsto akcija Politike novine i magazini, isplati drugu ratu od 700.000 evra plus godišnju kamatu od 1,75 odsto. Ukoliko se to ne dogodi, a s obzirom na finansijske probleme Miroslava Bogićevića i blokadu u kojoj se nalazi njegov Koncern Farmakom MB, WAZ stiče pravo na povraćaj vlasničkog udela u PNM-u.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com