Srbija i Mađarska će otvoriti brojne fabrike, koje će zapošljavati hiljade ljudi

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto pustili su danas u rad proizvodni pogon fabrike „Tisza automotive“ u Senti, i tom prilikom izrazili nadu da će dve zemlje u budućnosti otvarati brojne fabrike, koje će zapošljavati hiljade ljudi.

sijarto vučić

Vučić je istakao da je pred našom zemljom vreme dinamičnog rasta, i dodao da toga ne bi bilo bez prijatelja Mađara.

Ova fabrika, koja proizvodi električne kablove za automobilsku industriju, ima siguran plasman proizvoda, naveo je on i iskazao zahvalnost radnicima u Srbiji na tome što su bili strpljivi, s obzirom na to da se moralo proći kroz teške reforme.

Prema njegovoj oceni, prijateljstvo između Srbije i Mađarske prošlo je kroz najteža moguća iskušenja, pri čemu se pokazalo da je ono iskreno i da donosi najbolje rezultate za obe zemlje.

Srbija i Mađarska su u najkraćem mogućem roku otvorili granični prelaz, koji je bio zatvoren samo na dan, podsetio je premijer i konstatovao da dve zemlje pred sobom imaju odličnu političku budućnost, kao i da Srbija može uvek da računa na podršku Budimpešte na evropskom putu.

Prošli smo teško vreme, nismo imali potpuno isti stav o migrantskoj krizi, ali smo čuvali i negovali odnose zato što smo se međusobno poštovali i znali da Srbi i Mađari moraju da žive zajedno i da sarađuju, poručio je Vučić.

On je ocenio da je otvaranje fabrike rezultat uspešne saradnje i zajedničkog rada vlada Srbije i Mađarske, i uputio zahvalnost predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu na želji da poveća prisustvo investitora iz te zemlje u Srbiji.

Premijer je rekao da Mađarska planira da otvori i svoje trgovinsko predstavništvo i investicionu banku u Beogradu, uz ocenu da to pokazuje široko prijateljstvo i ozbiljnost u saradnji dveju zemalja.

Vučić je podsetio na to da je fabrika „Tisza automotive“ počela sa probnim radom pre tačno godinu dana, kao i da je u njoj stalno zaposleno 310, dok je 180 radnika na obuci.

On je najavio da bi do maja 2016. godine u ovom pogonu trebalo da bude zaposleno 800, a do kraja te godine hiljadu radnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com