Srbija insistira na što skorijem održavanju konferencije o migrantima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da naša zemlja mora da bude deo rešavanja problema migranata, i naglasio da se insistira na što hitnijem organizovanju međunarodne konferencije o migracijama.

Vulin

Vulin je sa generalnim sekretarom Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca Elhađom As Sajem i predstavnicima Crvenog krsta Srbije posetio privremeni prihvatni centar u Kanjiži, u kojem trenutno boravi desetak migranata.

Tokom posete sagledana je aktuelna situacija sa kojom se Srbija suočava u vezi sa prilivom migranata, i načini na koje naša zemlja i Crveni krst Srbije odgovaraju na humanitarne potrebe ugroženih migranata.

Ministar je najavio da će tokom predstojeće posete Briselu najvišim predstavnicima EU predočiti koliko veliku ekonomsku štetu trpi Srbija zbog zatvaranja granica prema Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i sve druge ključne probleme s kojima se suočava zemlja u rešavanju izbegličke krize.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com