Srbija otvorena za investicije iz Saudijske Arabije

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Željko Sertić razgovarao je danas sa predsednikom Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu Saudijske Arabije princom Sultanom bin Salman bin Abdulaziz Al Saudom o unapređenju ekonomskih odnosa dveju država.

sertić

Sertić je tom prilikom uputio poziv investitorima iz Saudijske Arabije da ulažu u Srbiju, i podsetio na to da je naša zemlja nedavno usvojila Zakon o ulaganjima, koji daje punu sigurnost i poverenje ulagačima i koji je dobio podršku Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Ministar je ukazao na to da je Srbija zahvaljujući ovom zakonu postala jedna od najatraktivnijih investicionih destinacija, i izneo uverenje da će to prepoznati i saudijski privrednici.

On je dodao da postoji više oblasti u kojima je moguće znatno unapređenje privrednih veza, poput turizma, građevinarstva, finansijskog i IT sektora.

Princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud izrazio je tokom susreta uverenje da srpska privreda ide u dobrom pravcu.

On je ujedno istakao da veruje u budućnost srpsko-saudijskih ekonomskih odnosa, uz ocenu da su mogućnosti za to velike, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com