Srbija prednjači po broju investicija u regionu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se naredne godine očekuje dalji napredak Srbije na “ Doing Business“ listi Svetske banke, i naglasio da naša zemlja prednjači po broju stranih investicija u regionu.
vučić
Vučić je na promociji „Bele knjige 2015“ Saveta stranih investitora (FIC) istakao da je naša zemlja ove godine napredovala za 32 mesta na listi Svetske banke, uz napomenu da će naredne godine biti među prvih 40, što je značajan napredak za Srbiju i dobar znak za one koji žele da investiraju u našu zemlju.
Predsednik Vlade je ukazao na to da Srbija prednjači po broju investicija u regionu, u vreme kad ih je malo širom sveta, i najavio da će investicija biti još više.
On je dodao da Srbija vodi računa o investicijama, da kreira dobar poslovni ambijent, ulaže i daje podsticaje da bi poslovne ljude privukla da ulažu u našu zemlju.
Vučić je ocenio da je obrazovni sistem u Srbiji loš i istakao da je promena tog sistema jedna od ključnih stvari potrebnih za privlačenje stranih investitora.
On je najavio da će u narednim godinama biti izvršena puna reforma našeg sistema obrazovanja.
Nije reč samo o dualnom obrazovanju i pripremanju ljudi za posao koji ih čeka, već i sticanju radnih navika i razvijanju preduzetničkog duha, naglasio je premijer.
On je najavio da Vlada Srbije namerava da sa Savetom stranih investitora (FIC) formira radnu grupu koja će na mesečnom nivou sagledavati učinak i ostvarene rezultate.
Premijer je rekao da je Vlada do sada dosta predloga Saveta već implementarala i izrazio uverenje da će biti još više uspeha ukoliko bude i više korisnih saveta.
On je istakao da je cilj stvaranje još otvorenije poreske administracije za primedbe investitora, ali koja će istovremeno moći da se bori sa sivom ekonomijom.
Vučić je naveo da je Vlada uspela da sprovede reforme, i dodao da je naša zemlja na odličnom putu, kao i da ima trostruko manji deficit od onoga koji je dogovoren sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com