Srbiji nedostaju kapaciteti za smeštaj studenata

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Srđan Verbić uručio je danas ključeve soba najbolje rangiranim studentkinjama-brucošima na prvoj raspodeli za smeštaj u studentskim domovima Studentskog centra Beograd.

Verbić

Verbić je na svečanosti u Studentskom domu Karaburma istakao da država treba da obezbedi veći broj mesta u domovima, i dodao da Srbiji nedostaju kapaciteti za smeštaj studenata, s obzirom na to da svake godine veliki broj njih ostane bez sobe.

On je brucošima uputio savet da se svojim radom potrude da zadrže smeštaj u domu do kraja studiranja, i dodao da za sada nema proširenja u Beogradu, ali da će ih biti u Čačku i Užicu.

Ministar je ukazao na to da je ove godine za dom konkurisalo najviše kandidata –2.346, a primljeno je nešto više od 1.000 akademaca.

Direktor Studentskog centra Beograd Milovan Petrović istakao je da su svi primljeni brucoši bili odlični đaci, i dodao da se u beogradskim studentskim domovima dnevno pripremi više od 25.000 obroka.

Studentski domovi u prestonici, u kojima boravi 12.000 studenata, opremljeni su čitaonicama, besplatnim internetom i sportskim terenima, rekao je Petrović, uz napomenu da je i bezbednost stanara na visokom nivou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com