Srpske vlasti ne dozvoljavaju Rusima da kupuju medije u Srbiji

Doktor Nikta Bondarev viši naučni saradnik Centra za evroatlantska istraživanja Ruskog instituta za strateška istraživanja (RISI) napisao je u svom autorskom tekstu za časopis Nedeljnik da su prilikom prodaje Studia B ruskim kompanijama postavljene dodatne prepreke, kao i da srpske vlasti nisu dozvolile Rusima da kupe B92.

Bondarev

„Ruske društveno-humanističke strukture koje pokušavaju da dođu u Srbiju nailaze na određeno suprotstavljanje srpskih vlasti. To je naročito postalo očigledno sada, kada se rešava pitanje kupovine televizije B92 (i to je javna tajna).

Neću otkriti ništa novo ako kažem da su za kupovinu Studija B bile zainteresovane tri ruske kompanije. Nećemo govoriti o kojim kompanijama se radi, to je komercijalna tajna. Uglavnom, tri velike kompanije bile su zaista ozbiljno zainteresovane. Međutim, za ruske kupce odmah su bile stvorene dopunske prepreke. Ispostavilo se da nije tako jednostavno prebroditi veliki broj dodatnih i neočekivanih birokratskih začkoljica. Na kraju, po svemu sudeći, televiziju kupuju oni kojima je to bilo jednostavnije da učine. Treba shvatiti da u Srbiji postoji suprotstavljanje ruskom prisustvu na veoma visokom nivou, i pored velikog broja rusofila u zemlji“, piše Bondarev.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com