Sve više turista iz Kine posećuje našu zemlju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Lijem Mančangom o saradnji dveju zemalja u oblasti turizma i mogućnostima za povećanje broja kineskih turista u Srbiji.
Srbija-Kina
Ljajić je informisao ambasadora Kine o trendu rasta dolazaka gostiju iz Kine u Srbiju, i dodao da bi taj broj u budućnosti trebalo da bude znatno veći, s obzirom na turističke potencijale Srbije i sve značajniju orijentaciju kineskih turista ka evropskim destinacijama.
On je potvrdio i da će Srbija u narednom periodu pojačati promotivne aktivnosti na kineskom tržištu u cilju privlačenja što većeg broja turista iz te zemlje.
Mančang je najavio da će tokom Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, u februaru naredne godine, Srbiju posetiti grupa turističkih novinara iz Kine.
On je objasnio da će, pored izveštavanja sa sajma, predstavnici medija iz Kine obići i najznačajnije turističke destinacije u Srbiji, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com