Toma spremio poklone za Čarlsa i Kamilu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pripremio je poklone za princa Čarlsa i njegovu suprugu u znak dobrodošlice u Srbiji, prenosi B92.

Hilandar

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, Nikolić će se sa suprugom Dragicom sastati u sredu od 12.00 na Andrićevom vencu.

Nikolić će britanskom prestolonasledniku poklonit Sabrana dela Vilijemai Šekspira, izdanje Zavoda za udžbenike, na biblijskom papiru, ćirilično izdanje. Sa dodatkom Šekspirovih dela koja do sada nisu bila objavljena na srpskom jeziku, fotomonografiju na engleskom jeziku, Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije i umetnički ručni rad drvorеz, dimenzija 120×60 cm, Marije Jovanović Srpsko srednjеvekovno nasleđe, motivi Hilandara.

KiM

Čarlsova supruga, vojvotkinja od Kornvola Kamila dobiće ogledalo sa ramom u drvorezu sa motivima pirotskog ćilima.

ogledalo

Britanski princ Čarls sa suprugom Kamilom započeće u sredu dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će se sastati sa premijerom i predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem kao i sa patrijarhom SPC Irinejom.

Kako je najavljeno, princ od Velsa će posetiti znamenitosti Beograda i više dobrotvornih oganizacija u srpskoj prestonici.

Iz pres Službe predsednika Srbije je saopšteno i da će on i princ Čarls položiti vence na Srpsku kosturnicu iz Prvog svеtskog rata i Englеsko vojno grobljе iz Drugog svеtskog rata, na Novom groblju u srеdu 16. marta 2016. godinе u 12.20 sati, kao i da će potom biti položeni venci na engleskom vojnom groblju iz Drugog svetskog rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com