Turskim turistima Srbija sve privlačnija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmetom Kemalom Bozajem o daljem unapređenju ekonomske saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti turizma.

Bozaj i Ljajić

Ljajić je istakao da će privlačenje turskih turista biti jedan od prioriteta u nastupu Turističke organizacije Srbije prema stranim tržištima, s obzirom na činjenicu da broj dolazaka gostiju iz Turske u našu zemlju stalno raste i da ih je u prošloj godini bilo za 40 odsto više nego u 2014. godini.

Bozaj je rekao da će Vlada Turske podržati takav vid promotivne kampanje i finansirati izradu materijala, brošura i publikacija o turističkim potencijalima Srbije na turskom jeziku, koji će biti dostupni građanima širom te zemlje.

Takođe, on je najavio i spremnost turskih fakulteta iz oblasti turizma da na stručno usavršavanje i specijalizovane obuke primaju hotelijere, ugostitelje i turističke radnike iz Srbije.

Prema njegovim rečima, navedene oblike usavršavanja finansirala bi, takođe, Vlada Turske, a bili bi namenjeni poboljšavanju nivoa usluga koje će pružati turistička privreda Srbije.

Tokom sastanka, Bozaj je preneo da u Turskoj postoji sve veće interesovanje investitora za izgradnju hotelskih i drugih ugostiteljskih kapaciteta u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com