U ponedeljak potpisivanje ugovora o prodaji Železare

Ugovor o prodaji Železare Smederevo kineskoj kompaniji Hestil biće potpisan u ponedeljak 18. aprila u 12 časova, u prostorijama ove kompanije, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

železara

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovaće predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sa ministrima, čelnici kineske kompanije Hestil, predstavnici diplomatskog kora, kao i mnoge ugledne ličnosti iz javnog života zemlje.

Vlada Srbije je 5. aprila prihvatila ponudu Hestila za kupovinu Železare Smederevo, koji je jedini dao obavezujuću ponudu da kupi svih 98 imovinskih celina Železare za 46 miliona evra.

Kineska kompanija Hestil je najveći proizvođač čelika u Aziji sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 50 miliona tona.

Grupa je vlasnik 37 visokih peći, od kojih 23 visoke peći imaju kapacitet više od 1.000 kubnih metara, a prošle godine je proizvela 47,8 miliona tona čelika.

Prihodi Hestila u 2015. Godini iznose 43,7 milijarde dolara. Kineska kompanija ima 70 direktnih i indirektnih kompanija van Kine, u više od 30 zemalja i regiona, kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Australija, Južna Afrika, Kanada, Singapur, Švajcarska i Hong Kong.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com