Udeo u Politici u stečajnoj masi Farmakoma

Udeli u povezanim društvima firme Farmakom MB biće uključeni u stečajnu masu te firme, saznaju Ekonomske vesti. Imovina povezanih društava, po zakonu, u stečajnu masu se ne uključuje.

To se odnosi i na udele koji koncern Farmakom ima u društvima registrovanim u Ruskoj Federaciji.

Prema informacijama koje je prvo demantovao, a onda i sam potvrdio, Miroslav Bogićević, vlasnik Farmakoma, preko firme registrovane u Moskvi ima 50 procentni udeo u Politici novine i magazini.Taj udeo je stekao transakcijom sa dotadašnjim vlasnikom nemačkom izdavačkom kućom WAZ.

Komisiji za zaštitu konkurencije nije, kako zakon nalaže, podnet zahtev za odobrenje koncentracije pošto je u Agenciji za privredne registre umesto WAZ-ovog Ost holdinga iz Beča kao vlasnik registrovana OOO East Media Group iz Moskve.

Dve godine pošto je do te promene došlo, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je 1.avgusta ove godine po službenoj dužnosti postupak ispitivanja koncentracije, a koja je „prema osnovanoj pretpostavci nastala sticanjem posredne zajedničke kontrole društva Koncern Farmakom MB doo Šabac preko povezanog društva OOO East Media Group iz Ruske Federacije nad društvom PNM i nad svi sa njim povezanim zavisnim društvima“.

Komisija je pozvala sve koji poseduju podatke ili dokumenta koja ovo vlasništvo dokazuju da joj te podatke dostave pošto dotadašnjim svojim nastojanjima to nije uspela.

Bogićević bi do 1. decembra ove godine trebalo WAZ-u da isplati drugi ratu od 700.000 evra plus godišnja kamata od 1,75 odsto u suprotnom prodavac WAZ stiče pravo na povraćaj udela.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com