Ugovor sa Fijatom ističe na kraju godine

Sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović izjavio je za Ekonomske Vesti da se postavlja pitanje koliki je interes Fijata da ostane u Kragujevcu, uzimajući u obzira da ugovor između Vlade Republike Srbije i Fijata ističe na kraju godine.

Zoran Mihajlović

„Postavlja se pitanje da li fabrika uopšte može da funkcioniše. Ugovor sa Fijatom, onaj osnovni, ističe krajem godine, shodno s time Vlada više ne daje one povlastice koje je do sada davala. Tako da, pitanje je koliki je interes Fijata da ovde ostane“, rekao je Mihajlović.

Predsednik Samostalnog sindikata Fijat automobili Srbija Zoran Marković saopštio je juče da oko 3000 radnika te kompanije neće raditi od 24. februara do 7. marta zbog nedostatka posla.

„Mislim da je to očekivano, jer sa jednim modelom na tržištu fabrika ne može na dugi vremenski period da funkcioniše. Očekivali smo da će krajem prošle godine biti uveden još jedan model koji bi se pravio ili sklapao ovde. Tržište se zasitilo ovog modela koji se proizvodi. Fijat sad sa obaranjem cene, time što menja staro za novo i tako nekim akcijama, pokušava da podmiri tržište, međutim to je kratkog daha, traje mesec dva dana. Ovaj izvoz za rusko tržište, koji je bio najavljivan, još uvek ne funkcioniše. Ako se vrlo brzo ne uvede novi model, mislim da će poteškoće biti još veće“, kazao je Mihajlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com