Uhapšen šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine

Borislav Novaković, bivši direktor javnog preduzeća Zavod za izgradnju Novog Sada i aktuelni šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine uhapšen je danas zbog sumnje da je oštetio bužet Novog Sada za četiri miliona evra.

U ovom slučaju, a koji se odnosi na poslove kompanije Borovica transport prilikom izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu, uhapšena su još tri lica, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Osumnjičeni B.N. suprotno izveštaju komisije, doneo je Odluku kojom je priznao kvalifikaciju Borovica transport d.o.o. u prvoj fazi restriktivnog postupka 2009. godine. M.D. je osumnjičena da je izdavala naloge službama Zavoda da pripreme dokumentaciju znajući da nisu u skladu sa zakonom. Na taj način su osumnjičeni nezakonito omogućili sticanje kvalifikacije Borovica transport d.o.o. za učestvovanje u drugoj fazi restriktivnog postupka. Na osnovu toga, osumnjičeni B.N. je u toku 2011. godine, zaključio dva ugovora sa navedenim pravnim licem, iako je znao da ne ispunjava uslove za izvođenje radova na poslednjoj deonici izgradnje Bulevara Evrope u Novom Sadu“, ističe se u saopštenju MUP-a i dodaje da su uhapšeni i D.Ž, odgovorno lice Zavoda za izgradnju Novog Sada, i Z.B, bivše odgovorno lice tog javnog preduzeća, zbog postojanja osnova da su u toku 2012. godine izvršili zloupotrebu službenog položaja u podstrekivanju.

Inače Borislavu Novakoviću ovo je drugo privođenje zbog zloupotreba u Novom Sadu. Krajem septembra prošle godine priveden je, zajedno sa Petrom Matijevićem, vlasnikom Industrije mesa Matijević, i Vojislavom Gajićem, vlasnikom kompanije Aleksandar gradnja, zbog sumnje da je budžet Novog Sada oštetio za 1,3 miliona evra prilikom dodele zemljišta za izgradnju hotela Holidej In u Novom Sadu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com