Uhapšena jedna osoba zbog više prevara

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici tog ministarstva uhapsili M. M. (1983) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo prevara.

mm

U saopštenju se navodi da je M. M. doveo u zabludu više od 20 oštećenih pod izgovorom da će im obezbediti posao u inostranstvu, pri čemu je na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od približno 700.000 dinara.

Osumnjičeni je oštećene građane, lažnim prikazivanjem činjenica, dovodio u zabludu da im preko preduzeća, čiji je navodni vlasnik, može obezbediti zaposlenje u inostranstvu, i to za poslove kuvara, vozača, varioca, pomoćnih radnika i ostalo.

Takođe, on je od oštećenih tražio da mu na ime troškova obezbeđenja posla, lekarskog pregleda ili radne vize, preko računa ili na ruke, isplate iznose od 10.000 do 68.000 dinara.

Imajući u vidu da postoji sumnja da je ova osoba počinila više navedenih krivičnih dela, Policijska uprava za grad Beograd je uputila poziv oštećenim građanima koji prepoznaju osumnjičenog na fotografiji da je o tome obaveste na telefone: 011/279-84-11 i 011/279-84-12.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, ističe se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com