Uhapšeno 29 policajaca i 9 carinika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili 29 policijskih službenika, devet carinskih službenika i jednog građanina.

policija

U saopštenju se navodi da je akcija hapšenja izvršena u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Uprave carina, Direkcije policije i Sektora za informacione tehnologije.

Policija je protiv uhapšenih podnela krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnih 15 meseci izvršili više krivičnih dela, i to udruživanje radi vršenja krivičnih dela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i davanje mita.

Osumnjičeni policajci i carinici u dužem vremenskom periodu, na području graničnog prelaza Bački breg i mesta Bački breg kod Sombora, nisu u toku svoje smene preduzimali mere iz svoje nadležnosti i sprečavali krijumčarenje i druga krivična dela, već su kao organizovana kriminalna grupa pribavljali novac za sebe i uzimali poklone za članove grupe.

carina

Policijska akcija je sprovedena u koordinaciji sa Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske.

Ovom akcijom sprečeno je krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Srbije, overavanjem ili neoveravanjem putnih isprava, uz prisustvo ili bez prisustva imaoca putnih isprava.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastavljaju sa merama i aktivnostima po ovom predmetu, a u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih dela policijskih službenika, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com