Varali kupovinom neaktivnih preduzeća

Novosadska policija je danas privela 11 osoba zbog sumnje da su raznim malverzacijama oštetili 46 preduzeća.

hapšenje

Uhapšeni su I.P. (32), K.D. (47), J.K. (49), S.D. (43), M.M. (23), I.B.(33), P.B. (49), B.M. (36) I. R., N.T. (38) i M.S. (38).

Krivična prijava podneta je i protiv jedne osobe koja se već nalazi na izdržavanju kazne. Za još dve osobe se intenzivno traga.

Sumnja se da je I.P., putem oglasa pronalazila i kupovala registrovana i neaktivna privredna društva, a potom ostale osumnjičene registrovala kao odgovorna lica u tako kupljenim firmama, nakon čega je fiktivnim kompenzacijama i gotovinskim uplatama i isplatama uvećavala promet na računima, a sve u cilju lažnog prikazivanja boniteta i dovodjenje u zabludu isporučioca robe.

Nakon ovog, članovi kriminalne grupe J. K., I. B., N. T. i B. M., kao formalni direktori ovih privrednih društava u saradnji sa S. D., P. B., K.D. i I. R. koji su obavljali poslove komercijalista, kupovali su različitu robu na odloženo plaćanje, pri čemu su kao garanciju plaćanja za preuzetu robu izdavali blanko menice, iako su znali da neće imati novčanih sredstava na računima firmi u vreme dospeća menice.

Osumnjičeni su robu prodali “na crno“ za gotov novac koji su podelili čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od 25.914.289 dinara, na štetu 46 privrednih društava sa treritorije Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Akcija hapšenja je izvedena u saradnji sa Policijskom upravom Kragujevac, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com